2toDrive

Sneller je rijbewijs halen

Wil je voor je 18e al in het bezit zijn van een rijbewijs? Dat kan bij Besterijles.nl! Je kunt al starten met het behalen van je theorie-examen op je 16e.

Vanaf dat je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen. Op je 17e mag je al afrijden en na het behalen van je rijbewijs mag je de weg betreden met een begeleider. Je kunt dan een begeleiderspas aanvragen en hiervoor kunnen maximaal 5 begeleiders aangemeld worden.

2drive besterijles

Eisen aan de begeleider

Een begeleider moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B, minimaal 27 jaar oud zijn en de afgelopen 4 jaar niet strafrechtelijk veroordeeld zijn voor een ernstige verkeersovertreding. Vanaf je 18e verjaardag mag je alleen de weg betreden.

Leeftijden

16 jaar

Theorie examen
1,5 jaar geldig

16,5 jaar

Praktijklessen + tussentijdse toets
Jongere meldt zich aan voor 2toDrive en geeft door wie zijn coaches zijn (max 5.). Toestemming van een coach is nodig. Je krijgt een begeleiderspas met daarop de namen van de coaches.

17 jaar

Praktijk examen
Nadat je geslaagd bent, krijg je een rijbewijs. Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en coach mag je auto rijden (alleen in Nederland) tot je 18e verjaardag.

18 jaar

Zelfstandig autorijden
Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach. Vanaf die leeftijd kun je ook een auto op je naam zetten.

2toDrive video